Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز چند سالی است که در پی کسب عنوان پایتختی کتاب ایران است و به همین دلیل از اجرای روش‌های مختلف برای کسب این عنوان استفاده می‌کند. ۰۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۳ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مطالعه و کتابخوانی مقوله‌ای است که اگر سطح آن در هر جامعه‌ای ارتقاء یابد، سبب می‌شود آسیب‌های اجتماعی کمتر و فرهنگ مردم بالاتر برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) و پایتخت فرهنگی ایران است اما  به اندازه این نام در کتاب و کتابخوانی موفق نبوده است و دیگر استان‌ها در کسب عنوان پایتخت کتاب از آن پیشی گرفته‌اند. 

مهدی امیدبخش، معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در این باره می‌گوید: امسال سعی می‌کنیم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کنیم و در همین راستا شهرداری شیراز‌، شورای شهر و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با هم مشارکت دارند.

وی با بیان اینکه نقش شهرداری و شورای شهر حمایت مادی و معنوی و نقش اداره ارشاد برنامه‌ریزی و اجرا است، افزود: دبیرخانه فرهنگی کتاب در فرهنگسرای کتاب شهرداری تشکیل شده و از تیرماه در حال برنامه‌ریزی هستیم تا به این هدف جامه عمل بپوشانیم.

تلاش شیراز برای کسب عنوان پایتختی کتاب

امیدبخش با تصریح بر اینکه کیفیت برنامه‌ها در جذب مخاطب مهم است نه تعداد برنامه‌های انجام شده گفت: باید در طرح ترویج کتابخوانی شهروندمحور باشیم به عبارتی در تمام اماکن عمومی و محیط‌هایی که مردم سرکار هستند و یا در طول روز در مسیرهای رفت و آمدشان بحث ترویج کتابخوانی باشد. 

وی با بیان اینکه طرح پایتخت کتاب ایران تقریبا پنج سال است که از سمت وزارتخانه شکل گرفته است گفت: هر سال از ابتدای سال تا پایان دی ماه باید گزارش خود را به تهران بفرستیم و  در حال حاضر برنامه‌ریزی‌هایی برای امسال و سال آینده در شورای سیاست‌گذاری و دبیرخانه پایتختی کتاب انجام داده‌ایم.

به گفته معاون فرهنگی اداره ارشاد هر ایده‌ای که برای ترویج کتابخوانی مفید باشد، ارشاد از آن حمایت می‌کند؛ یکی از اتفاقات جالب در سطح شیراز  ایجاد کافه کتاب‌ها و کتاب‌های یک صفحه‌ای است که روش‌هایی نوین در ترویج کتابخوانی به حساب می‌آید. 

کافه کتاب‌ها روشی نو برای کتابخوانی 

حسینی، مدیر مجتمع شهرکاغذی که پنج سال سابقه در زمینه فعالیت‌های فرهنگی با محوریت کتاب دارد، در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: چیزی که به ذهن ما رسید ایجاد فضای متفاوت بود که برگزاری دورهمی کتابخوانی، دعوت از نویسنده، مترجم و منتقد، جشن امضای کتاب و رونمایی از کتاب از جمله فعالیت‌های فرهنگی است که در این مجتمع انجام می‌شود. 

وی تغییر فضای کتابفروشی‌ها از سنتی به مدرن را مثبت دانست و گفت: همین که فردی وارد فضایی که هم کافه باشد هم کتاب شود سبب می‌شود به سمت کتابخوانی متمایل شود.

مسابقه کتابخوانی با عنوان «اشک‌ها و عبرت‌ها» با محوریت اربعین برگزار می‌شود203 برنامه فرهنگی در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی در قم برگزار شده استمسابقه کتابخوانی « چهل روز با کتاب» از عاشورا تا اربعین در اردبیل برگزار می‌شود

حسینی استقبال مردم از این مکان را خوب دانست و ادامه داد: کافه کتاب سلیقه‌های مختلفی مانند افراد کتابخوان یا کسانی که خیلی به کافه میروند را پوشش می‌دهد. وی افزود: سیستم آموزشی، خانواده، سیاست‌گذاری‌هایی که انجام می‌شود برای رونق شیوه‌های نوین تمایل به سمت کتابخوانی مفید است. 

اجرای طرح کتاب‌های یک صفحه‌ای در اماکن عمومی

در پاییز سال94 طرح کتاب‌های یک صفحه‌ای در شیراز مطرح شد و در سال 95 رسما آغاز به کار کرد و این کتاب‌ها با موضوعات مختلف و مخاطبان عام در اماکن عمومی شیراز در اختیار مردم قرار گرفت و با روند رو به رشدی تا کنون ادامه دارد. 

کافی است توی ایستگاه‌های متروی شیراز قدم بزنی تا نوجوانان، میانسالان و سالمندانی را ببینی که کتاب یک صفحه‌ای را از جعبه‌های نصب شده روی دیوار بر می‌دارند و در مدت انتظار یا سفرشان مطالعه می‌کنند.

حتی در بسیاری از کافه‌ها و رستوران‌های شیراز هم کتاب یک صفحه‌ای جای خود را یافته است؛ چند دقیقه انتظار برای آماده شدن غذا به مطالعه می‌گذرد و راننده‌های تاکسی هم هستند که کتاب یک صفحه‌ای را به مسافران امانت می‌دهند تا سفرشان را کتابی کنند.

حتی نسخه الکترونیکی طرح کتاب‌های یک صفحه‌ای در حال آماده شدن است و طبق گفته  نویسنده این کتاب‌ها در تهران، مشهد، اصفهان، یزد و تعدادی از شهرهای کوچک و روستاها اجرا شده که البته این طرح ظرفیت بسیار بالاتری دارد. سید مهدی میرعظیمی، نویسنده کتاب‌های یک صفحه‌ای در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید:هدف از خلق کتاب یک صفحه‌ای ارتقا فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین شهروندان به ویژه افرادی که به بهانه کمبود وقت از مطالعه سرباز می‌زنند، است.

وی با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی برای نوجوانان و جوانان بسیار جذاب است و در مترو، اتوبوس، رستوران و کافه خیلی‌ها سرشان توی موبایل است و وقت تلف می‌کنند افزود: این همه را نمی‌توان تشویق به مطالعه کتاب‌های قطور کرد و همه مردم را به کتابخانه‌ها کشاند بلکه باید برای وقت‌های کوتاه و تکه تکه‌ای که طی روز ایجاد می‌شود برای کتابخوانی استفاده کرد. 

میرعظیمی گفت: داروی درد کتاب‌نخوانی کتاب است و کتابی که بیشتر از یکی دو دقیقه وقت نخواهد برد، کتاب یک صفحه‌ای است و مردم پس از مطالعه این کتاب‌ها می‌توانند به دوستان خود هم اهدا کنند.

وی افزود: برخی از مردم یا مدیران شرکت‌ها در راستای رسالت اجتماعی خودشان و برای ترویج کتابخوانی این کتاب‌ها را خریداری می‌کنند و توسط خودشان یا ما در اختیار دیگران قرار می‌دهند و دانش‌آموزان بسیاری از مدارس روستایی و عشایری به همت نیکوکاران حامی کتاب، کتاب یک صفحه‌ای را رایگان دریافت کرده‌اند.

به گفته میرعظیمی برخی از این کتاب‌های یک صفحه‌ای به زبان‌های انگلیسی، عربی و ترکی آذری هم ترجمه شده است و نمایندگان فرهنگی برخی کشورها نظیر قطر به دلیل نگاه بلند مدت فرهنگی و افغانستان و تاجیکستان با توجه به قرابت زبان و فرهنگ از این طرح استقبال کرده‌اند. 

همه این تلاش‌ها برای این است که کتابخوانی در شهر شیراز که عنوان پایتخت فرهنگی را یدک می‌کشد، بیشتر و بیشتر شود و مسلم است که برای ترویج کتابخوانی باید همه دستگاه‌ها اعم از بخش خصوصی و دولتی حمایت کنند و روش‌های نوین نیز بیشتر به مخاطبان عام و جامعه معرفی شود. 

انتهای پیام/ ز

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۲۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان موفقیت آمیز پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک در شیراز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس، رئیس بخش گوارش کودکان بیمارستان نمازی گفت: این روش ابداعی توسط دکتر ایرج شهرامیان برای درمان کودکی ۹ ساله مبتلا به افتادگی راست روده یا پرولاپس مخاطی رکتوم به کار گرفته شد.
دکتر محمود حقیقت افزود: هرچند استفاده از این روش درمانی برای بزرگسالان متداول است، اما تاکنون این شیوه اندوسکوپیک برای کودکان به کتر گرفته نشده بود.
وی با بیان اینکه بخش گوارش کودکان بیمارستان نمازی شیراز به دلیل ارائه خدمات فوق تخصصی پذیرای بیمارانی از سراسر کشور است، گفت: ابداع این روش جدید کم تهاجمی نویدبخش درمان کودکان با مشکلات گوارشی از سراسر کشور در بیمارستان نمازی شیراز است.
دکتر ایرج شهرامیان فوق تخصص گوارش کودکان و مبدع این روش نوین گفت: رکتوم آخرین قسمت روده و دارای بافتی نرم است که در برخی کودکان به دلیل بیماری‌های مختلف و یا شل بودن اسفنکتر خارجی هنگام دفع از بدن کودک بیرون می‌آید و با درد و گاهی با خونریزی همراه است.
وی افزود: در این روش نوین به کمک اندوسکوپ وارد روده شده و مخاط اضافی رکتوم بیمار را برمی‌داریم.
دکتر شهرامیان گفت: این روش نوین در کوتاهترین زمان و بدون عوارض و خونریزی و یا نیاز به بستری بیمار انجام می‌شود.
وی افزود: روش نوین اندوسکوپیک را علاوه بر پرولاپس مخاطی رکتوم در درمان دیگر مشکلات گوارش کودکان از جمله رفلاکس، ERCP به منظور بررسی مجاری صفراوی و پانکراس و پوشن تروسکوپی نیز به کار می‌گیریم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • درمان موفقیت آمیز پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک در شیراز
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • نمایشگاه کتاب تهران «گردشگری ادبی» را ترویج می‌کند/ تهران می‌تواند «شهر خلاق ادبی» شود